12 Mart 2014 Çarşamba

KATIL VAAAAAR!!!

Berkin Elvan, 14 yaşında Okmeydan'ında başına isabet eden gaz fişeği yüzünden 269 gün komada kaldıktan sonra 15 yaşında, 16 kilo dün hayata gözlerini yumdu. Her ne sebeple olursa olsun bir çocuğun ölümü her daim hüzünlüdür. Hele de hayatındaki en değerli şeyin önünde yaşanacak günleri olan gencecik bir fidansa...
Yazmak istediğim o kadar çok şey var ki nereden başlasam bilemiyorum.
Belki önce dün sokakta olan benim gibilerin neden bu kadar tepkili olduğunu, daha belki çocuk sahibi olmamış o kadar insanın nasıl bir annenin acısını paylaşabildiğini anlatmalıyım.
Bilindiği üzere olaya dair herhangi bir kamera kaydı yok, bu da görgü tanıklarının ifadelerini tek kanıt haline getiriyor. Ee orada görevli polisler de amnezik taklidi yapıyorsa faili meçhul hanesine +1 yazmaktan başka bir çare de kalmıyor maalesef. 
Bununla da kalsa gene iyi, nasılsa polisin bu gibi açıklamalarına alıştık. Aynı şey gezi direnişi sırasında kamera görüntüleri olmasa aynı ifadeler sayesinde Abdullah Cömert'i öldürmekten paçayı sıyıracak olan A.K. için de geçerli olacaktı.
Ama tüm bunları geçtim, olabilir her polisin psikopatlığı ya da özensizliğinin hesabını belki RTE'ye soramayız fakat ya yaptığı açıklamalar? 

'PolisiME VUR emrini BEN verdim'

'PolisiMİZ destan yazdı!'

Üstüne bir de likayat nişanı takması?

Bir özür veya başsağlığı bile dilememesi yenilir yuturlur cinsten değil. Ya bu adamın danışmanları gerçekten mal ya da adam gerçekten kalpsiz. Madem herkesi kucaklıyorsun nerede senin vicdanın? O hep sığındığın Müslümanlığa sığar mı bu? 

Ergenekon ve Balyoz ile başlayan askerin tasviyesini askeri, 10.000 polisin yerlerinin değiştirilmesi (cemaatin temizlenmesi adı altında) polisi vurdu. Fakat artık MİT'in eline neredeyse sınırsız yetki veriliyor, 'görev' adı altında istediğini yapabiliyor. Yani kısacası son kaçış olarak MİT'e sığınan bir başçalanımız var. Bakalım ne zamana kadar devam edebilecek bu ittifak? Cemaat buradan temizlendiği ve başına Hakan Fidan getirildiği için başlamadı mı zaten tüm bu olanlar? Sonrasında Gezi desteği ve dershane krizi tuz biber olmadı mı şimdiki bu 12 yıllık ittifakın bitmesine?
Feto Berkin için taziye mesajını Cumhuriyet Gazetesinden veriyorsa artık bir şeyler gerçekten tersine dönmüş demektir. Boşuna Cemaat Halk Partisi diye dalga geçmiyor hülolar. Herkese yaranmaya çalışan 'catch-all' partisi olmak Kılıçdaroğlu'na neler kazandırıp neler kaybettirir 30 mart seçiminde görülecek. Siyasetimiz hala pis kalacak bundan şüphem yok. Bu bölümü bu ülkede okuduğuma da bazen pişman olmuyor değilim. 

O yüzden şimdiden bu olasılıkları düşünelim ve üzülmeyelim bence. Önümüzdeki seçimlerde AKAPE'nin kaybı ancak %5 civarında olacak. Bunun bazı sebepleri aşağıda paylaştığım yazıda gayet net dile getirilmiş. Maalesef iyiye doğru değişim bir ayda olmayacak, olamayacak. kendimizi kandırmayalım. Ama sabretmekte fayda var. Gezi&yolsuzluk dışarının bize bakışını çok değiştirdi, artık arabulucu olarak bile istenmiyoruz(ukrayna örneği) şu an seçim siyasetine çok gömüldüğümüz için farkında değiliz sadece.. 

Kısacası : 

Medya –> havuz (alo fatih)
HSYK –> adalet (!) Bakanlığına bağlı
Banka –> ayakkabı kutusu
Fenerbahçe –> yönetimine müdahale
17 aralık tutukluları –> hepsi serbest
Sayıştay –> raporlar hasıraltı edilmiş
Cumhurbaşkanı –> etkisiz eleman 
İnternet –> VNP'ye emanet
Gazeteci –> mahkumiyette dünya rekoru
Kontrol mekanizmalarının(hortumların) hepsi kendilerine bağlı.
http://www.youtube.com/watch?v=X83lHhNY_kw





#BerkinElvanÖlümsüzdür